برگزاری چهاردهمین جلسه هماندیشی روسای بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی ایران
چهاردهمین نشست روسای بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی ایران با تمرکز بر مدیریت بحران و ارتقای خدمات درمانی در بیمارستان شهدای هفتم تیر برگزارشد.

دکترنادرتوکلی در ابتدای جلسه با تقدیر از عملکرد کادر درمان در شرایط بحرانی اخیر، بر سه محور اساسی تأکید کرد: فعالسازی سیستم مدیریت بحران در تمام بیمارستانها، تدوین ماتریس نقاط قوت و ضعف مبتنی بر تجربیات اخیر و ارسال آن به وزارت بهداشت، و راهاندازی مرکز فرماندهی بحران (EOC) مشترک با دانشگاههای علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی. ایشان با اشاره به آمار کمتر از ۵٪ ترک خدمت پرسنل در بحران اخیر، این موضوع را نشاندهنده ظرفیت بالای دانشگاه در مدیریت منابع انسانی دانستند.
دکتر علی مشکی، معاون درمان دانشگاه، در ادامه به گزارش دستاوردهای دانشگاه پرداخت و با ارائه آمار دقیقی از عملکرد بیمارستانها در بحران اخیر به موارد زیر اشاره کرد:
-
پذیرش و درمان بیش از ۱۲۰۰ مصدوم در طول ۱۲ روز بحران
-
افزایش ۴۰ درصدی ظرفیت بخشهای ویژه نسبت به سال گذشته
-
چالشهای موجود در زمینه تأمین تجهیزات حیاتی و داروهای خاص
-
نیاز مبرم به راهاندازی سیستم ارتباطی امن و پایدار بین بیمارستانها
وی از پرداخت کامل حقوق پزشکان تا پایان فروردین و ۶۰٪ پرداختی اردیبهشت ماه خبر داد و اعلام کرد معاونت توسعه بودجه ویژهای برای تقدیر از کادر درمان تخصیص داده است. دکتر مشکی همچنین از پزشک داوطلبی یاد کرد که ۷۲ ساعت مستمر در بیمارستان ملارد خدمت کرده بود.
دکترسیدعبدالهادی دانشی، رئیس بیمارستان شهدای هفتم تیر، به تشریح پروژههای این مرکز پرداخت. بیمارستان 320 تختخوابی 68 درصد، مرکز توانبخشی ۵ طبقه با ۸۰٪ پیشرفت، مرکز جامع سرطان با ۲۰٪ پیشرفت و اورژانس هستهای با ۸۰٪ پیشرفت از جمله طرحهای در دست اجرا عنوان شد. وی نیازهای فوری بیمارستان را تأمین مالی این مرکز برای تجهیزات آنژیوگرافی و MRI وزن بالا، رفع مشکل امنیتی پد هلیکوپتر و جذب سرمایهگذاری خصوصی اعلام کرد.
دکتر پیمان نامدار، معاون توسعه دانشگاه، با قدردانی از خدمات کادر درمان در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، از برنامههای آینده این معاونت سخن گفت. افزایش ظرفیتهای لجستیکی در دو سایت دانشگاه (ایران و بیمارستان امام خمینی شهریار)، اجرای طرح جایگزین "سفره سلامت" برای تأمین غذای پایدار در بحرانها و ایجاد ذخایر استراتژیک مواد غذایی از جمله این برنامههاست.
در ادامه جلسه، حاضرین به بیان دیدگاهها و پیشنهادهای خود پرداختند که مهمترین آنها شامل موارد ذیل بود:
-
درس آموخته های بحران اخیر
-
لزوم ایجاد بانک اطلاعاتی یکپارچه بیماران در شرایط بحران
-
ضرورت تدوین پروتکلهای استاندارد برای توزیع امکانات در بحرانها
-
اهمیت توجه به سلامت روان کادر درمان در شرایط ویژه
-
تعامل با سازمانهای مردمی برای خدمات داوطلبانه
-
نیاز به بازنگری در ساختار فیزیکی برخی بیمارستانها برای افزایش تابآوری
-
تاکید بر بازدید مستمر در دوشیفت به صورت شبانه روزی از تجهیزات و تاسیسات مراکز درمانی
-
معیشت کارکنان با تمرکز روی ظرفیتهای قانونی بخش تعاون ،مسکن و کاهش هزینه های مصرف
کامنت